pizza-oven

Pizzaovens met band: De nieuwe norm in de pizzawereld

Mama Mia! Bent u ook op zoek naar dé perfecte manier om pizza’s te maken in uw zaak? Pizzaovens met band zijn tegenwoordig alle hype in horecazaken en voor goede reden ook! We zien de verkoop van deze revolutionaire machines aanzienlijk stijgen bij pizzatenten, snackbars en restaurants. Ze worden verkocht aan een lopende band (pun intented). Maar wat maakt dat deze machines zo essentieel zijn geworden in deze sector? En welke voordelen haalt u uit deze investering? In dit blogartikel gaan we hier dieper op in. Lees snel verder om ze te ontdekken!

Wat kunnen deze machines?

Als u als uitbater al hebt gekeken naar bandpizzaovens op het internet en in groothandel brochures, dan heeft u waarschijnlijk ook overwogen of ze de investering wel waard zijn. Toch kunnen ze een mooie aanwinst zijn voor uw horecazaak aangezien deze ovens pizza’s aan een recordtempo klaarmaken. Door de lopende band functie kunt u ook de volgorde van alle bestellingen bijhouden. First one in is dus first one out, zoals het hoort. Dit kan tijdens drukte een cruciale rol spelen om orde te scheppen tussen de vele bestellingen.

Verder kunt u de timer van uw lopende band zo instellen dat de pizza de perfecte hoeveelheid tijd in de oven zit. Geen ruimte meer voor menselijke fouten zoals drukte of vergeetachtigheid (lees: aangebrande pizza). De pizza blijft netjes in de oven tot hij perfect goudbruin weer buiten komt, gemakkelijker kan niet. 

Naast heerlijke pizza’s op de meest efficiënte manier te maken, kan het andere gerechten ook perfect bakken of op temperatuur brengen. Denk maar aan lookbroodjes, american potatoes, pasta gerechten en een heleboel dessert gebakjes. Voor een horeca zaak met veel snacks op het menu is dit dus ideaal. Door het bereiden van meerdere gerechten achter elkaar is deze oven dus zeer multifunctioneel en onmisbaar voor een drukke horecazaak.

Hoe werkt deze oven met pizzaloopband exact?

Deze hoogkwalitatieve oven is ideaal ontworpen voor het continu bereiden van pizza’s, geroosterd brood, lekkere gebakjes, verse lasagne en vele andere gerechten. Door een warme luchtstroom worden de gerechten op een lagere temperatuur bereid dan traditionele ovens. Dit zorgt er dan weer voor dat uw gerechten een beter kookresultaat hebben én het bespaart u enorm veel energie!

Deze warmte wordt gegenereerd door elektrische verwarming en rijkt tot een maximum temperatuur van 320°C. Door de elektronische regeling van de temperatuur en tunnelsnelheid zit u in een mum van tijd al aan het gewenste temperatuurbereik. U kan de warmte aanpassen met een elektronisch bedieningspaneel aan de voorzijde. Dit bedieningspaneel geeft u toegang tot 6 bakprogramma’s die u snel en gemakkelijk kan instellen. Zo kan u op basis van uw specifiek gerecht het bakprogramma aanpassen. Deze polyvalente werkwijze bewijst zeer nuttig te zijn wanneer u verschillende gerechten aanbiedt in uw horecazaak.

Verder is deze oven zeer toegankelijk voor groot en klein onderhoud. Het schoonmaken van de meeste machines kan meestal een heleboel productieve uren in beslag nemen. Vergeet het losvijzen van machinestukken, met deze oven wordt de schoonmaak en onderhoud kinderspel. Zo kan uw personeel zich focussen op het bereiden van gerechten en het helpen van klanten in plaats van kostbare tijd te verspillen aan onderhoud en schoonmaak.

Praktische info pizzaloopbandoven

Dat deze pizzaovens met loopband écht de moeite waard zijn is wel duidelijk nu, maar graag zetten we de cijfers ook nog even op een rijtje voor u. Als zaakvoerder weet u natuurlijk ook hoe belangrijk dat cijfers zijn. Daarom sommen we de belangrijkste zaken op zodat u een weldoordachte keuze kan maken.

Deze efficiënte oven heeft een pizzaproductie van 130 pizza’s van Ø 150 mm per uur. En 18 pizza’s van Ø 400 mm per uur. De gemiddelde kooktijd van een pizza bedraagt dus 3,5 tot 4 minuten. Dit is ongezien snel, hierdoor worden de klanten sneller geholpen en kunt u meer klanten behandelen.

Met een zaak die goed draait heeft u zelfs de mogelijkheid om tot 3 ovens op elkaar te stapelen. Zo kan u nog meer omzet draaien zonder dat uw zaak werkruimte verliest. Dit kan geheel zonder bijkomende kit, u hoeft dus geen extra kosten te maken om deze op elkaar te stapelen.